FUTBOL MÜSABAKA KURALLARI 
Aşağıda belirtilenler istisnalar hariç olmak üzere FİFA’nın belirlemiş olduğu müsabaka oyun kuralları geçerlidir.
Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır. Ancak birçok baromuzda takım sporları için yeterli sayıda meslektaşımızın var olmadığı bilindiğinden hazır olan meslektaşlarımızın spor yapma olanaklarının kaybolmaması için kontenjan uygulaması yapılmaktadır.

Spor oyunlarına üyesi bulunulan baro levhasına ve stajyer avukat listesine kayıtlı avukat ve stajyer avukatlar ile durumunu belgelemek kaydı ile avukat meslektaşlarımızın yanında futbol branşında hukuk fakültesi öğrencisi, hukuk fakültesi mezunları, hakimler, savcılar, adliye personeli veya baro personeli statüsünde olanlar avukatlar ve stajyer avukatların yanında kontenjan olarak turnuvaya toplam 3 oyuncu olarak katılma hakkı vardır. Listelerde sadece bir adet baro veya adliye personeli olabilir.Baro personeli olanların baroya en az 6 ay sigortalı olduğunu gösteren belgelerini ibraz etmeleri zorunludur. 

Turnuvaya katılan her sporcu kendisinin bulunduğu statüsünü yazılı belge ile ispatlamak zorundadır. Avukat ve stajyer avukatların kayıtları TBB' de bulunmaktadır. Ancak öğrenci sporcular hukuk fakültesi öğrencisi veya mezunu olduklarına dair yazıyı son 1 ay içerisinde okuldan almış oldukları yazılı belge ile ispat edeceklerdir.

-Oyun süresince futbol branşında her takım en fazla beş oyuncu değiştirebilir. Oyundan çıkan oyuncu müsabaka süresince yeniden oyuna giremez.
Oyunlarda turnuva statüsü geçerli olduğundan takım oyuncularının almış oldukları disiplin cezaları, cezayı aldığı turnuva içerisinde geçerli olacaktır.

1.KURA ÇEKİMİ

- Katılımcı takım sayısına göre 4 takımdan oluşan grupların belirlenmesi amacıyla spor oyunlarının başladığı gün ancak müsabakaların başlangıcından en az bir gün önce fikstür çekimi yapılacaktır.
- Aynı baro çevresinden gelen takımların gruplarda birbiri ile maç yapmaması sağlanacaktır.
- Daha sonra ise diğer takımların kura çekimi ile gruplar oluşturulacaktır.
- Kura çekiminde herhangi bir şekilde seri başı uygulaması bulunmamaktadır.

2.GRUPLAR ve GRUP MÜSABAKALARI

- Katılımcı takım sayısına göre 4 takımlı gruplar oluşturulacak, katılımcı takım sayısının eksik veya fazlalığı halinde ise bir veya daha fazla grup 3 takımdan oluşturulacaktır.
- Gruplarda yer alan takımlar tek devreli lig usulü ile grup müsabakaları oynayacaklardır.Grup maçlarında lig statüsü geçerlidir.
- Grup müsabakaları 35 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır.
- Grup maçlarında puanlama galibiyet 3 puan, beraberlik 1 puan, mağlubiyet 0 puan şeklindedir.
- Grup maçları sonunda sıralama 1-4 arasında puanı en yüksek takımdan başlamak üzere yapılacaktır.

- Puan eşitliği halinde sırasıyla;
Eşit takımların kendi aralarındaki averaj,
Genel gol averajı,
Daha fazla gol atan takım,
En az kart görme. (kırmızı kartlar iki sarı kart olarak değerlendirilecektir) kıstasına göre sıralama belirlenecektir.
Eşitlik mutlaksa eşit takımlar arasında penaltı atışı yapılacak ve buna göre birinci belirlenecektir ( 5 değişik oyuncu tarafından 5 penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaması halinde eşitlik bozulana kadar devam edilecektir.)
- Gruplarını ilk sıralarda tamamlayanlar kendi aralarında gruplarını ikinci sırada tamamlayanlar ise kendi aralarında ücüncü ve dörtdüncü sırada tamamlayanlarında yine kendi aralarında aldıkları puana göre sıralanarak 1-16 sıralamasınıı oluşturacaktır.

3.FİNAL MÜSABAKALARI

- 16 takım; sıralamaya göre 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10 ve 8-9 şeklinde eşleşme ile müsabaka yapılacaktır.
- Final müsabakalarında tek maç eleme usulü ile gerçekleşecektir.
- Maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. 1. tur müsabakaları ile çeyrek final maçlarında uzatma bölümü olmayıp, beraberlik halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.
- Final grubu 1. Tur maçlarının galibi, çeyrek final maçlarına, mağlupları 9. luk – 16. maçlarına geçeceklerdir.
- Bu şekilde galipler çeyrek final, yarı final ve final maçlarına, bu maçların mağlupları ile final grubu alt klasman maçlarına geçeceklerdir.(5. lik 8. lik klasman)

- Final, yarı final ve 3. lük – 4. lük maçları yine diğer tüm maçlar gibi 35 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde 10 dakikalık iki devreden toplam 20 dakika uzatma süresi oynanacaktır. Uzatma süresi sonunda beraberliğin bozulmaması halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.