FUTBOL MÜSABAKA KURALLARI 
Futbol müsabakaları veteran (master) ve yarışmacı olmak üzere iki kategoride yapılacaktır.
Oyunlar süresince aşağıda belirtilenler istisnalar hariç olmak üzere FİFA’nın belirlemiş olduğu müsabaka oyun kuralları geçerlidir.
Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır. Ancak birçok baromuzda takım sporları için yeterli sayıda meslektaşımızın var olmadığı bilindiğinden hazır olan meslektaşlarımızın spor yapma olanaklarının kaybolmaması için kontenjan uygulaması yapılmaktadır.

Veteran (master) kategorisinde takımlar 35 ve üstü yaşında olan katılımcılardan oluşur.Bu kategoride 30 yaş üstü en fazla 3 avukat oynayabilir. Kontenjan sayısı içerisinde kontenjan sayısını aşmamak kaydıyla takımlar isterlerse 35 yaş üstünde bir hakim veya savcı bulundurabilirler. 35 yaş üstündeki veteran sporcular yarışmacı maçlarında yer alabilirler ancak veteran takımlarında kontenjan içerinde bulunan 30 yaş üstü sporcular yarışmacı takımlarında ve maçlarında yer alamazlar.

Yarışmacı kategoride spor oyunlarına, TBB üyesi bulunulan Baroların Levhasına  veya Stajyer Avukat  listesine kayıtlı  avukat ve stajyer avukatlar ile durumunu belgelemek kaydı ile avukat meslektaşlarımızın yanında futbol branşında hukuk fakültesi öğrencisi, hukuk fakültesi mezunları, hakimler, savcılar, adliye personeli statüsünde olanlar, avukatlar ve stajyer avukatların yanında kontenjan olarak turnuvaya toplam 3 oyuncu olarak katılma hakkı vardır. Bu 3 oyuncu içerisinde TBB 'ye verilen takım listelerinde sadece bir adliye personeli yer alabilir. TBB ye lisans çıkartmak üzere verilecek olan takım listelerinde yukarıda belirtilen 3 kontenjandan fazla kontenjan oyuncusu yer alamaz. Bu kontenjanda belirtilen oyunculardan takımlar istediklerini maçlardan önce verilecek esame listesine yazabilirler.

Turnuvaya katılan her sporcu kendisinin bulunduğu statüsünü yazılı belge ile ispatlamak zorundadır. Avukat ve stajyer avukatların kayıtları TBB' de bulunmaktadır. Ancak öğrenci sporcular hukuk fakültesi öğrencisi veya mezunu olduklarına dair yazıyı son 1 ay içerisinde okuldan almış oldukları yazılı belge ile ispat edeceklerdir.

-Oyun süresince futbol branşında her takım en fazla beş oyuncu değiştirebilir. Oyundan çıkan oyuncu müsabaka süresince yeniden oyuna giremez.
Oyunlarda turnuva statüsü geçerli olduğundan takım oyuncularının almış oldukları disiplin cezaları, cezayı aldığı turnuva içerisinde geçerli olacaktır.

1.KURA ÇEKİMİ

- Katılımcı takım sayısına göre 4 takımdan oluşan grupların belirlenmesi amacıyla spor oyunlarının başladığı gün ancak müsabakaların başlangıcından en az bir gün önce fikstür çekimi yapılacaktır.
- 34 takımın kura çekimi ile 9 gruptan oluşacak eleme grupları belli olacaktır. BU grupların 7 tanesi 4 takımlı, 2 tanesi 3 takımlı olması planlanmaktadır.
- Kura çekiminde herhangi bir şekilde seri başı ve aynı şehirin takımlarının ayrı gruplarda olması uygulaması bulunmamaktadır.

2.GRUPLAR ve GRUP MÜSABAKALARI

- Katılımcı takım sayısına göre 9 grup oluşturulacak, katılımcı takım sayısına göre 7 tanesi 4 takımlı, 2 tanesi 3 takımlı gruplar oluşturulacaktır.
- Gruplarda yer alan takımlar tek devreli lig usulü ile grup müsabakaları oynayacaklardır.Grup maçlarında lig statüsü geçerlidir.
- Grup müsabakaları 35 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır.
- Grup maçlarında puanlama galibiyet 3 puan, beraberlik 1 puan, mağlubiyet 0 puan şeklindedir.
- Grup maçları sonunda sıralama 1-4 arasında puanı en yüksek takımdan başlamak üzere yapılacaktır.

- Puan eşitliği halinde sırasıyla;
Eşit takımların kendi aralarındaki averaj,
Genel gol averajı,
Daha fazla gol atan takım,
En az kart görme. (kırmızı kartlar iki sarı kart olarak değerlendirilecektir) kıstasına göre sıralama belirlenecektir.
Eşitlik mutlaksa eşit takımlar arasında penaltı atışı yapılacak ve buna göre birinci belirlenecektir ( 5 değişik oyuncu tarafından 5 penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaması halinde eşitlik bozulana kadar devam edilecektir.)

3.FİNAL MÜSABAKALARI

- Gruplarında 1. olan 9 takım ile en iyi 2. olan 7 takım 16 takımlık final grubunu oluşturacak,  16 takım; sıralamaya göre 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10 ve 8-9 şeklinde eşleşme ile müsabaka yapılacaktır.( Takımların sıralama değerlendirmesinde 2 grup 3 takımlı olduğundan puan hesaplamasında takımların gruplarındaki ilk 3 takımın 4. ile yani grup sonuncusu ile yaptıkları maçlar dikkate alınmayacaktır.)
- Final ve klasman müsabakalarında tek maç eleme usulü ile gerçekleşecektir.
- Maçlar 35’er dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. 1. tur müsabakaları ile çeyrek final maçlarında uzatma bölümü olmayıp, beraberlik halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.
- Final grubu 1. Tur maçlarının galibi, çeyrek final maçlarına, mağlupları 9. luk – 16. maçlarına geçeceklerdir.
- Bu şekilde galipler çeyrek final, yarı final ve final maçlarına, bu maçların mağlupları ile final grubu alt klasman maçlarına geçeceklerdir.(5. lik 8. lik klasman)

- Final, yarı final ve 3. lük – 4. lük maçları yine diğer tüm maçlar gibi 35 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde 10 dakikalık iki devreden toplam 20 dakika uzatma süresi oynanacaktır. Uzatma süresi sonunda beraberliğin bozulmaması halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

4.KLASMAN MÜSABAKALARI

Gruplarında en iyi olmayan 2. iki takım ile 3. ve 4. olan 18 takım kendi içlerinde puan sıralamasına göre sıralandırıldıktan sonra 17-34, 18-33, 32-19, 20-31, 21-30, 22-29, 23-28, 24-27, 25-26 eşleştirilerek ilk gün maçları yapılır. İlk günün sonunda galip olan 9 takım ile mağlup olan 9 takım çarpraz eşleştirmeye tabi tutularak 2. gün maçları yapılır. 2. gün maçları sonunda takımlar aldıkları puan sıralamasına göre yeniden 17 den 34 'e kadar sıralanır. Sıralama sonunda 17-34, 18-33, 32-19, 20-31, 21-30, 22-29, 23-28, 24-27, 25-26  şeklinde eşleştirilerek 3.gün maçları yapılır. galip olan 9 takım ile mağlup olan 9 takım çarpraz eşleştirmeye tabi tutularak 4. gün maçları yapılır. 4. günün sonunda takımlar 4 günde aldıkları toplam puan sıralamasına göre dizilerek turnuvadaki sıraları belirlenir.