Genel Müsabaka Kuralları

 

Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunlarına, başvuru sonucu adlarına Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları Oyuncu Lisansı düzenlenmiş kişiler ve oyunlara kabul edilen takımlar katılabilir. Takım oyuncuları da yine adlarına Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları Oyuncu Lisansı düzenlenmiş kişilerden oluşur.

Oyunlar, Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları Müsabaka Takvimi ile belirlenecek takvime göre gerçekleştirilecek olup, öngörülemeyen hallerin ortaya çıkması veya Yürütme Kurulunun tayin ve takdirine belirlenecek hallerde Müsabaka Takvimi esnasında ve öncesinde değiştirilebilir.

Oyunlar esnasında meydana gelen her türlü disiplin olayını inceleme ve kesin karar verme yetkisi Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları Disiplin Kurulu'na ait olup, kurulun kararları kesindir.

Oyunlar çerçevesinde gerçekleştirilen tüm müsabakaların sonuçlarının tescil kararlarını vermeye Türkiye Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları Yürütme Kurulu yetkili olup, kurulun kararları kesindir.

Branşlarla ilgili kurallar kendi sayfasında yayımlanmaktadır.

1- Başvuru zamanı:

Spor oyunlarına katılacak takım veya bireysel branşlarda kişiler en geç 09.08.2019 tarihine kadar info@avukatsporoyunlari.com adresine elektronik olarak başvuruda bulunabilirler. 
Katılımını bildiren takımlar en geç 09.08.2019 tarihine kadar branşlarında belirtilen katılma şartlarını taşıyan sporcuların ad, soyad ve TC nolarını yine aynı adrese elektronik ortamda bildirmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihte takım listelerini teslim etmeyen takımların katılma haklarından vazgeçmiş sayılacak olup yerine yedek takımlar oyunlara dahil edilecektir.

2-  Oyuncu Sayısı

- Her takım, maç başlamadan önce Türkiye Barolar Birliği'ne daha önce bildirdikleri ve adlarına oyuncu lisansı çıkmış kişilerden oluşan esame listesinde belirleyerek maç kadrosunu oluşturacaklarıdır.

Sahada Bulunacaklar

- Müsabaka süresince, müsabaka yapacak takımların esame listesinde yer alan lisans sahibi oyuncular, takım sorumlusu (yönetici), teknik direktör, antrenör, doktor, masör ile hakemler, gözlemci ve Türkiye Barolar Birliğinin belirlediği ve yetki verdiği kişiler dışında kalan kimselerin bulunması yasaktır.

Esame Listesi

- Katılımcı takımlar, daha önce Türkiye Barolar Birliği'ne bildirmiş oldukları oyuncu listesinde isimleri yer alan ve Türkiye Barolar Birliğince oyuncu lisansı alması uygun görülerek adlarına lisans düzenlenmiş kişilerden her müsabaka için esame listesi oluşturulacaktır.

- Takım sorumlusu tarafından önceden TBB'ye verilen oyuncu listesinden, branşına göre oyuncu sayısı belirlenerek hazırlanan esame listeleriyle maçlara çıkılacaktır. Türkiye Barolar Birliği tarafından daha önce basılan ve lisans almış oyuncular takımlarınca turnuvanın başlangıcından sonra değiştirilme yapılması taleplerinin karşılanması mümkün değildir. Müsabakaya başlayacak oyuncular ile müsabaka sırasında yapılacak değişiklikler esame listesinde ismi bulunan kişiler arasında takım sorumlusunun onaylayacağı oyuncu değişiklik formu ile gerçekleşecektir.
Aksi davranış halinde takım disiplin kuruluna sevk edilecektir.

3- Saha Olayları

- Saha olayları ile ilgili olarak Türkiye Barolar Birliği'nin belirleyeceği maç gözlemcisi ve müsabaka hakemi tarafından düzenlenen rapor esas alınacaktır.

- Bu raporda belirtilen disiplin talimatına ve müsabaka kurallarına aykırı durumlar ile ilgili olarak karar merci Türkiye Barolar Birliği'nin belirlemiş olduğu yönerge ve talimatlara göre oluşturulmuş Disiplin Kurulu tarafından karar bağlanacak olup, bu kurulun kararı kesindir.

4- Sonuçların Tescili

- Maç sonuçları Türkiye Barolar Birliği'nin belirleyeceği maç gözlemcisi ve müsabaka hakeminin raporuna göre Yürütme Kurulu tarafından gerçekleştirilecektir.

- Müsabaka ile ilgili itirazlar maçın oynanmasına müteakip bir saat içerisinde Yürütme Kuruluna yapılmak zorundadır. Bu itirazları Yürütme Kurulu değerlendirecek olup, verdiği kararlar kesindir. Maçın bitiminden bir saat geçtikten sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.

5- Formalar

- Takımların müsabaka süresince biri açık biri koyu iki renk ve sırt numarası yazılı forması bulunmak zorundadır. Herhangi bir nedenle iki takımında aynı renk forma ile müsabakaya çıkmak zorunda kalması veya, müsabaka hakeminin talep etmesi durumunda müsabaka hakeminin belirleyeceği kura ile takımlardan birisi müsabakaya yelek ile çıkacaktır.

- Müsabakaya çıkan oyuncunun forma, şort, tozluk ve mutlak surette tekmelik ile müsabakaya çıkması zorunludur. Aksi takdirde müsabaka hakemi tarafından oyuna alınmayacaktır.

6- Ulaşım  ve Taahhüt

Spor oyunlarında şehirler  arası transfer ve konaklama ücretleri katılımcı kişi ve baro takımlarına aittir. Uçakla gelen takımlar için havaalanı – şehir  transferi ve oyunlar süresince otel-yarışma sahası transferleri(servisleri) TBB tarafından karşılanacaktır.

-Kişi ve takımlar oyunlara katılmakla, müsabaka kurallarını kabul etmiş sayılırlar.



5-Spor oyunlarına yarışmacı olarak katılacak yarışmacılar için 8 gün içerisinde  7 spor müsabakası yapabileceğine ilişkin sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu

6-Her spor dalında takım temsilcisi veya baro sorumlusu ile irtibat telefonları ve mail adresleri ile birlikte takım veya yarışmacı listesi varsa takımla beraber gelecek olan konukları içeren liste ve katılımcılar adına otelde yapılmış rezervasyon konfirme listesi ve ödeme makbuzu ile birlikte  info@avukatsporoyunlari.com adresine bildirilecektir. Futbol branşında sıralama, otel ücreti yatırma sırası ile belirlenecektir.

7-Takım oyunlarında her takım bir açık bir koyu renk iki takım forma ile müsabakalara iştirak etmek zorundadır.

TBB SPOR KOMİSYONU