FUTBOL MÜSABAKA KURALLARI
Aşağıda belirtilenler istisnalar hariç olmak üzere FİFA’nın belirlemiş olduğu müsabaka oyun kuralları geçerlidir.

Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır. Ancak birçok baromuzda takım sporları için yeterli sayıda meslektaşımızın varolmadığı bilindiğinden hazır olan meslektaşlarımızın spor yapma olanaklarının kaybolmaması için kontenjan uygulaması yapılmaktadır.

Spor oyunlarına üyesi bulunulan baro levhasına ve stajyer avukat levhasına kayıtlı avukat ve stajyer avukatlar ile durumunu belgelemek kaydı ile avukat meslektaşlarımızın yanında takım sporlarında hukuk fakültesi mezunu veya öğrencisi veya adliye kalem personeli veya baro personelinden en fazla 2 sporcu katılabilir.

1.KURA ÇEKİMİ

- Katılımcı takım sayısına göre 4 takımdan oluşan grupların belirlenmesi amacıyla spor oyunlarının başladığı gün ancak müsabakaların başlangıcından en az bir gün önce fikstür çekimi yapılacaktır.

- Kura çekiminde aynı baro çevresinden katılan takımların isimleri her bir baro için ayrı bir torbaya konularak fikstür çekiminde bu takımların durumu öncelikli olarak belirlenecektir. Böylece aynı baro çevresinden gelen takımların gruplarda birbiri ile maç yapmaması sağlanacaktır.

- Daha sonra ise diğer takımların yer aldığı torbadan kura çekimi ile gruplar oluşturulacaktır.

- Kura çekiminde herhangi bir şekilde seri başı uygulaması bulunmamaktadır.

2.GRUPLAR ve GRUP MÜSABAKALARI

- Katılımcı takım sayısına göre 4 takımlı gruplar oluşturulacak, katılımcı takım sayısının eksik veya fazlalığı halinde ise bir veya daha fazla grup 3 takımdan oluşturulacaktır.
- Gruplarda yer alan takımlar tek devreli lig usulü ile grup müsabakalarını oynayacaklardır.
- Grup müsabakaları 30 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır.
- Grup maçlarında puanlama galibiyet 3 puan, beraberlik 1 puan, mağlubiyet 0 puan şeklindedir.
- Grup maçları sonunda sıralama 1-4 arasında puanı en yüksek takımdan başlamak üzere yapılacaktır.
- Puan eşitliği halinde sırasıyla;

Eşit takımların kendi aralarındaki averaj,

Genel gol averajı,
Daha fazla gol atan takım,
En az kart görme. (kırmızı kartlar iki sarı kart olarak değerlendirilecektir) kıstasına göre sıralama belirlenecektir.
Eşitlik mutlaksa eşit takımlar arasında penaltı atışı yapılacak ve buna göre birinci belirlenecektir ( 5 değişik oyuncu tarafından 5 penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaması halinde eşitlik bozulana kadar devam edilecektir.)

- Gruplarını ilk sıralarda tamamlayanlardan başlamak üzere derece,puan ve averaj olarak sıralanacak ilk 16 takım final müsabakalarına kalacaktır.
- Geri kalan takımlar ise klasman müsabakalarına kalacaklardır.
- Bazı Grupların 3er takımda oluşması durumunda yukarıdaki sıralamanın yapılması esnasında gruplardaki ilk üç takımın grup sonuncusu ile yaptıkları maçlar değerlendirmeye alınmayacaklardır.

3.FİNAL MÜSABAKALARI

- Final grubuna kalan 16 takımdan; sıralamaya göre 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10 ve 8-9 şeklinde eşleşme ile müsabakalar yapılacaktır.

- Final müsabakaları tek maç eleme usulü ile gerçekleşecektir.

- Maçlar 30’ar dakikalık iki devre halinde oynanacak olup, 1. tur müsabakaları ile çeyrek final maçlarında uzatma bölümü olmayıp, beraberlik halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

- Final grubu 1. Tur maçlarının galibi, çeyrek final maçlarına, mağlupları 9. luk – 16. maçlarına geçeceklerdir.

- Bu şekilde galipler çeyrek final, yarı final ve final maçlarına, bu maçların mağlupları ile final grubu alt klasman maçlarına geçeceklerdir.(5. lik 8. lik klasman)

- Final, yarı final ve 3. lük – 4. lük maçları yine diğer tüm maçlar gibi 30 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde 10 dakikalık iki devreden toplam 20 dakika uzatma süresi oynanacaktır. Uzatma süresi sonunda beraberliğin bozulmaması halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir.

4.KLASMAN MÜSABAKALARI

Grup maçları sonucunda final grubuna kalamayıp, alt sırada yer alan takımlar klasman grubunda mücadele edeceklerdir. turnuvaya katılan takım sayısına göre fikstür ilan edilecektir.