TENİS MÜSABAKA KURALLARI
Spor Oyunlarının amacı daha fazla sayıda Avukat meslektaşımızın spor yapmasını ve böylece beden ve ruh sağlığını yüksek düzeyde tutmasını sağlamaktır. Bu nedenle spor oyunlarında avukatların katılımı ve spor yapmaları esastır.

Aşağıda belirtilen kurallar dışında Tenis yarışmalarında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından onaylanan uluslararası yarışma kuralları geçerlidir.
1-) Tenis turnuvası lig usulü yapılacaktır. Turnuva, bayanlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride oynanacaktır.
2-)Katılımcı sayısına göre 4 oyuncudan oluşan gruplar oluşturulacak, bu grupların ilk iki sırasına girmeyi başaran oyuncular eleme turuna kalacaklardır.
3-) Maçların başlangıç tarihi 29.08.2013 saat 18:00'dir. Bütün katılımcı oyuncuların bu saatte maç yapmaya hazır bir şekilde Mersin Tenis Kulübü'nde (Mersin Hilton yanı) hazır bulunması gerekmektedir.
4-) Turnuvanın kura çekimi, maçların oynanacağı Mersin Tenis Kulübü'nde 29.08.2013 tarihinde saat 17:30'da yapılacaktır. Katılımcı oyuncular kura çekiminde bulunabilirler. Kura çekiminin ardından grup maçları oynanmaya başlayacaktır.
5-) kura çekiminde, aynı baro çevresinden katılan oyuncuların isimleri her bir baro için ayrı torbaya konularak kura çekiminde bu oyuncuların grubu öncelikli olarak belirlenecektir. Böylece aynı baro çevresinden gelen oyuncuların mümkün oldukça ayrı gruplarda olması sağlanacaktır. Daha sonra ise diğer baro çevresinden katılan oyuncuların kurası çekilecektir.
6-) Grup maçları 4'er game üzerinden set usulü yapılacaktır. Set eşitliği halinde ise son set (10 sayılık) süper tie-break olacaktır. Grup maçlarında "karar puanı" uygulaması vardır. Eleme maçlarında "karar puanı" uygulanmayacaktır. Final maçları 6 game üzerinden set usulü oynanacaktır. Eşitlik halinde final seti (10 sayılık) süper tie-break oynanacaktır.
7-) Grup maçlarında iki oyuncunun puanı eşit ise; bu iki oyuncunun aralarında yaptıkları maç sonucuna göre sıralama belirlenecek, 3 oyuncu arasında puan eşitliği var ise; bu üç oyuncunun kendi aralarında yaptıkları maçlara bakılacak, yine eşitlik var ise genel averaja göre sıralama belirlenecektir.
8-) 29 ve 30 Ağustos'ta oynanacak grup maçları sonunda kendi grupların ilk iki sırasına girmeyi başaran oyuncular 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde yapılacak olan eleme maçlarını oynamaya hak kazanacaklardır.
9-) Katılımcı oyuncular gün içerisinde birden fazla maç yapacaklardır.
10-) Oyuncular 29.08.2013 tarihinden sonra maç programını Türkiye Barolar Birliği'nin "AVUKAT SPOR OYUNLARI" sayfasından takip etmekle yükümlüdürler.
11-) Maçların yer ve saatinde uygun görüldüğünde değişiklik yapılabilir. Katılımcı oyuncu sayısının değişmesi durumunda grup ve gruplardaki oyuncu sayısı, gruptan çıkacak kişi sayısı yeniden düzenlenebilir.

Bunun dışındaki kurallar ve kuralar yürütme kurulu tarafından belirlenir.

KATILIM VE TAAHHÜT
Kişi ve takımlar oyunlara katılmakla, müsabaka kurallarını kabul etmiş sayılırlar.